Mama-live
OSIČKY TESTUJÍ ZUBNÍ PASTY ZENDIUM
Osičky byly osloveny, aby se staly testery. A to zas my rádi. Když se na trhu objeví novinka, vždy zbystříme :-D Značka Zendium vstoupila na český trh a má v nabídce zubní pasty pro děti i dospělé a ústní vodu. Jaká má zubní pasta značky Zendium být? Jiná.  Účinkuje totiž  jinak než ostatní zubní pasty, protože neobsahuje žádné antibakteriální složky pro kontrolu zubního plaku, ale místo toho používá enzymy a proteiny, které vaše ústní dutina potřebuje pro boj proti bakteriím. Zendium chrání vaši ústní dutinu posilováním její přirozené obranyschopnosti. Při čištění zubů zvyšují enzymy a proteiny obsažené v zubní pastě Zendium ve srovnání s běžnou fluoridovou pastou o 60 % obranný účinek slin proti bakteriím způsobujícím problémy se zuby. Potvrzujeme, je jiná. A není to rozhodně na škodu! Na zubní hygienu hodně dbáme, ale nikdy jsme se s Honzou neshodli, zda čistit zuby před (to dělám já) nebo po (to dělá Honza) snídani. Jak to máte u vás v rodině vy? A proč? Já mám zuby sice poměrně hezké s do bíla zbarvenou sklovinou, ale i se mi kazí. Honza má zuby "jak řípa", je téměř bez kazu. Snažíme se k tomu, aby čištění zubisek brala jako samozřejmou součást ranní a večerní hygieny, vést i Barunku. V roce jsme byli poprvé u zubaře a teď nedávno znovu a zjistila jsem, že se má chodit co půl roku, tak jsem se styděla. Naštěstí je Baru bez kazu a zoubky má hezké. Já preferuji pasty na citlivou zubní sklovinu (a i v testu na webu Zendium mi vyšlo, že bych měla volit pastu pro citlivý chrup), Honza nemá své vyvolené, ale zase pravidelně používá ústní vodu. U Barunky jsem kladla od začátku důraz na to, aby u její pasty nevadilo, že ji spolkne a když jsem takovou objevila, už jsme jí zůstali věrní. Kartáčky používáme stejné značky, co nejměkčí. Pustili jsme se do testu.

_DSC_4473

MAMA TESTUJE: Já si vzala na starost pastu Zendium Sensitive. Byla vyvinutá pro lidi s citlivými zuby (mám navíc i více odhalené krčky, tak občas opravdu trpím - kyselé jablko, sušené meruňky, čokoláda a další dobroty mi dělají spíš zle než dobře).

_DSC_4716

Pasta obsahuje proteiny a enzymy pro boj proti příčinám vzniku zubního kazu a problémům s dásněmi. - to posoudím až při dlouhodobém používání. Ale mám tak nějak pocit, jakoby pasta zuby chránila, zůstává po ní lehký (ne nepříjemný) "obal" zubu - podobný pocit mívám, když času od času zajdu na dentální hygienu. Můj pocit je, že po pastě nemám tak svěží dech, jako jsem zvyklá od pasty, co jinak používám, ale na druhou stranu cítím, že o zuby je pečováno, jsou "silnější", odolnější. Dávám dvojku, do jedničky chybí výraznější pocit svěžesti. BARU TESTUJE: Baru testovala zubní pastu Zendium KIDS 1-6 years. Je zvyklá na pastu gelové konzistence, která nemá výraznější chuť a rozhodně není sladká. Tato pasta bohužel sladká je (je to označeno jako ovocná chuť), připomínala mi Perličku (u ní jsem jako malá nejvíc oceňovala, že chutná jako žvejkačka, což mi teď připadá spíš jako mínus). A Baru to dost zarazilo. Jednou si s ní zoubky vyčistila a podruhé už mě rovnou požádala, abych jí dala "její" pastu. Nenutila jsem, zkusila jsem jí pastu ještě dvakrát nabídnout a když odmítla, brala jsem to jako jasné hodnocení malé testerky. _DSC_4491 _DSC_4488 _DSC_4487 Sladká ovocná chuť určitě některé děti naopak naláká, z okolí vím, že někdy musí rodiče dělat psí kusy, aby děti donutili zoubky si čistit, a sladkost může být v tomto případě výhoda. Ale výrobce upozorňuje na obalu, že by se pasty nemělo sníst velké množství (děti si čistí zoubky plus minus od roka a dovedu si představit, že jim pasta zachutná a dají si ji k svačině :-D ), je to přece jen pořád pasta!  Dětská zubní pasta u malé Osičky neuspěla vůbec. TÁTA TESTUJE: Honza testoval ústní vodu Zendium Complete Protection. Nemá vyloženě svou stálici mezi vodami, často koupí ústní vodu v akci.

_DSC_4720

Většina ústních vod uvádí jako hlavní výhodu "svěží dech". Tato ústní voda vyloženě svěžest do úst nedodá, ale vůbec ji to nedegraduje. Naopak po jejím použití zůstává pocit "lékařem ošetřená ústa", takové to "zdravo". A navíc tento pocit se uchová výrazně delší dobu. Honza navíc ocenil, že není až tak pálivá (ala "vybuchnutí bomby svěžesti" jako známe z reklamy na jinou ústní vodu), prostě je příjemné ji použít. Velký Osička dává dvojku a zařazuje ji mezi vody, které rád koupí. Velké Osičky rády zařadí Zendium produkty do repertoáru, malá Osička zůstane u své pasty. Jak jste na tom s ústní hygienou vy? Co používáte, co doporučíte? A kdy si ráno čistíte zuby? :-D