Mama-live
OSIČKY NA MINIGOLFU

Venku mrzne, až praští, z nebe padá nedefinovatelný hnus (takovej sněho-déšť) a vy si máte z prstu vycucat pěknou rodinnou neděli. Tak dostala jsem už i těžší úkoly, mě jen tak něco nevyděsí...

Vím, že je v Praze milion a jedna k tomu herna, různé zábavní parky a dětské koutky, ale nejsme zrovna milovníci davů, zvlášť během teplých českých zim, kdy můžete bacily přehrabovat vidlemi. 

Na Adventure minigolfu v O2 Areně jsme byli před pár lety s kamarády. To byla na světě jen Barunka a kamarádku inspirovala Honzova golfová oslava narozenin a obdarovala ho voucherem. 

 

 

Tak teď repete, ve čtyřech a všichni už i zdárně chodící (Barunka to tenkrát spíš předstírala a já trávila hru tím, že jsem jí zachraňovala život :-D). 

Informovala jsem se předem, kdy bývá v areně méně lidí, a vyrazili jsme v neděli v 10 dopoledne. Byly jsme tam tři skupiny hráčů, dvě mladé rodiny a parta patnáctiletých dětí (Pardon, skoro dospělých! Ale moc se mi líbilo, že místo vyspávání sobotní kocoviny nebo paření online šli mlaďoši zdolávat díry.)

Nijak jsme se vzájemně neomezovali a bylo to ideální. Na oběd jsme byli doma.

 

 

18 jamek, hole pro malé i velké, každá Osička si hlídala svůj míček. 

 

Nastíním vám, jak naše rodina hraje.

Honza - "Jasně, že jde o zábavu, se ví. Hlavně ať to baví děti, že jo. Jooooooo, hole in one, se teď ukaž ty mátoho, tohle nedáš!!!!" - to naštěstí neříkal Barunce, ale mně :-D

Barunka - dopinká míček do díry, tam ho skoro dokopne a zajásá "Už mi to de!!!!! - co mi napíšeš? Devatenáct? Dvacetpět? - nechápe, že tady je záhodno mít co nejmenší číslo :-D "Baru píšu devatenáct, jsi šikula!"

 

 

Honzík - okoukne dráhu, znalecky nakrčí čelo, řekne "aháááá" (to je nejčastější slovo našeho mimipána), čapne míček, dojde k díře, postaví se jako profík, zkusmo promáchne a pak do míčku žďuchne, ten je v díře, a profík jde dál. 

Katy - když si všichni odehrají, postavím se rádoby profesionálně bokem, máchnu holí, dám šílenou ránu, míček letí přímo do díry, ale má takovou rychlost, že jamku ignoruje, odrazí se od okraje a vrátí se mi k nohám. A v tu chvíli mě to přestává bavit, už to flákám, do sedmi pokusů se vejdu, ale občas trochu podvádím - když mi připadla role zapisovače, musím to trochu využít :-D

 

 

Jak to dopadlo? Pro klid v rodině vyhrála Barunka, ve skutečnosti Honza :-D 

 

 

Je to tam fajn, strávili jsme na 18 jamkách, které nejsou nějak okázale těžké, hodinku. Můžete chodit úplně všude, děti musí dávat trochu pozor, protože okolo drah jsou kameny, ale aspoň to není sterilní jako jiná hřiště. Uprostřed je jezírko s rybkami, tam jsem musela zbystřit - nebála jsem se, že tam naše děti zahučí, ale že Jeník trefí míčkem rybu :-D Povrch není na kočárek, s menším miminkem bych volila nosítko.

 

 

Děti byly namotivované lízátkem, ale zcela evidentně to oba bavilo. Honzík kromě milionu dalších slov neumí říct golf, natož minigolf, takže celý den pak svoji premiéru připomínal slovem "baooooo" a švihem - nechápu, proč do míčku při hře kopal, švih má podobný jako já, mohl to aspoň jednou zkusit, Tiger jeden :-D 

 

 

A zážitek na závěr? Toalety nejsou u minigolfu, ale kousek dál v rámci O2 areny a vy tam můžete dojít nebo ... dojet na koloběžce. A to já jako chci!

Parking pohodlně v Galerii Harfa, kde jsou první tři hodiny zdarma. Na místě se dá koupit i malé občerstvení. 

 

Pokud byste chtěli Adventure minigolf vyzkoušet, mrkněte na Slevomat, je v nabídce výhodný voucher! ZDE.