Máte jídla spojená se situacemi? Slavnostní? Na lepší náladu? Od maminky? Randetové?
Jako malá jsem za nejslavnostnější jídlo považovala pečené kuře s kaší :-D Od té doby jsem pár lehce slavnostnějších pokrmů ochutnala, ale stejně se vždycky jako dítě těším, co mamka zase přiveze ve svém kouzelném batohu za dobrotu (z jejích roštěnek by si i Zdeny Pohlreich sedl na zadek!). No a v poslední době je mezi mými TOP steak s domácími hranolkami od mého Honzy. Steaky milujeme, otestovali jsme různá masa a skončili u irského Rib eye steaku z Lidlu. Důvod? Dvě minuty zprudka po každé straně a máme dokonale šťavnatý steak, který je tak akorát.
Dáváme si to pokaždé, jen se naskytne trochu slavnostnější příležitost (rozumějte nemusíme ani jeden pracovat, máme doma jen jedno dítě, je úterý a tak). Hranolky Honza pečlivě nakrájí na kousky tak akorát (předtím zkoumá v obchodě, který typ brambor bude nejlepší). Maso vyndáme hodinu předem z ledničky. Dřív jsme si kupovali svíčkovou, roštěnec a jiná masa, ale tam to jen z pánve nebylo ono. Chtělo to dopéct v troubě. A pak jsme to maso rozřízli a nebylo to medium, buď moc krvavé nebo udělané až příliš.
Znáte to taky? Mě úplně vytáčí do vrtule, že se do toho masa nemůžu podívat :-D
Kdo to zná, ať čte dál, protože tu mám soutěž o skvělého pomocníka - teploměr na maso! Pečete maso, chcete zkontrolovat, tak zapíchnete, zjistíte teplotu masa a víte, jestli už hotovo nebo ještě chvíli nechat svému osudu.
Mám pro vás teploměry tři a podle mě je to bezva věc i na letní grilovačku (úplně vidím ty chlapíky, jak se všichni sejdou nad grilem, soustředěný výraz, každý v ruce pivo v plechovce, jeden měří teplotu a všichni řeší, jestli už nebo ještě deset vteřin :-D)
Podmínky jednoduché:
1. Napište mi do komentáře tu nebo na FB, jaké maso nejradši doma připravujete.
2. Mějte nebo dejte lajk u FB profilu Mama LIVE.
Soutěž skončí v neděli na prvního máje ve 22.00 a v pondělí vylosuji.
Držím palce, těším se na vaše komentáře a křehkému masu zdar!