Mama-live
PRVNÍ ADVENTNÍ TÝDEN V OBRAZECH… SKORO LIVE

Máme tu druhu adventní neděli a s ní nedělní článek a ohlédnutí se za celým týdnem. Cítím Vánoce v kostech, vymýšlím dárky, přemýšlím o vánočním menu, o tom, co během svátečního volna podnikneme. Chci se během Adventu vidět se všemi, které mám ráda. A zároveň chci užívat pohodu a hýčkat si takový ten tajemný předvánoční klid, kdy cítíte vlastně i neklid, protože se strašně těšíte.

_DSC_1009

Tomuto pánovi sice oči u stromečku zářit nebudou, protože to možná prospí...ale jemu oči září tak nějak stále. Je to šťastné miminko ♥

_DSC_0951

Naše malá slečna už Vánoce naprosto prožívá, povídáme si o Ježíškovi, dlabe cukroví, které i ráda pomáhá péct. Tyhle Vánoce prozáří hlavně její očiska ♥

Když jsem loni v září fotila kamarádku pár týdnů před porodem, těšila jsem se, jak si pochovám brzy miminko. Jojo, plány dvou matek... :-D Pořádně jsme se viděly teď, dala jsem jí dárek k loňským Vánocům a když ode mě po pár hodinách odjížděla, byly jsme na začátku povídání. Domi je kamarádka, která má neuvěřitelný styl a skvělý vkus, tři krásný kluky a nadhled a vtip, co mám strašně ráda. Notujeme si :-D A vždycky od ní dostanu já nebo děti něco, co je prostě super. Barunka tentokrát dostala skvělou samolepkovou knížku Město (od Jiri Models), která ji nadchla a mě taky. 

6534503_mesto_z1

 

_DSC_0845

Navštívila jsem Dobrý bazar. Setkala jsem se s milovanými kamarádkami, dala kávu a přispěla na dobrou věc. Tento rok jde výtěžek z akce na klokánkovací křeslo pro podporu bondingu a také na monitor hluku, speciální pomůcku v podobě takzvaného "ucha", které odvádí pro miminka nepříjemné zvuky přístrojů z neonatologického oddělení do sesterny, takže miminka mají klidné prostředí, lépe prospívají a mohou tak dříve domů do náručí svých maminek. Oboje pro porodnici U Apolináře v Praze, kde tyto pomůcky chybí. Apolinář je moje srdeční záležitost a mám kolem sebe spoustu úžasných dětí, které přišly na svět dříve, tak jsem moc ráda, že jsem mohla aspoň trochu přispět.

12308173_553224751493284_3796662459262122512_o

Foto převzato z FB Dobrý bazar.

Barunka má teď dárečkově plodné období. Po narozeninách nastal Advent a s ním každý den malá drobnost v adventním kalendáři (čekal na ni již balzám na rty, kinder vajíčko, vánoční kamion od Coca Coly, mašlička do vlasů a tetovačka). A taky měla v pátek svátek, kdy dostala nové sněhulky a bublinky do koupele. A teď o víkendu byla mikulášská nadílka. Co dostala v Pardubicích, víme z fotek. Barunka se šátkem na hlavě a čertovskými rohy si rozbalila balíček plný ovoce i s bramborou. Podobný ji čeká i po návratu od babičky u nás doma. Mám trochu pocit, že si na dárečky zvyká, a chci, aby věděla, že nebyla vždycky hodná (proto brambora) a že i zdravé dárky jsou dárky. Čokoládku nezakazujeme, ale po kilech ji nedostává. Jak to máte s dárky od Mikuláše vy? A byl u vás? Jak to dětičky zvládly? Baru zažila mikulášskou akci na pardubickém náměstí a nemůžu se dočkat, až nám to všechno poví. 

InstagramCapture_56160889-cb17-4374-9d2d-51e3fe1347be

InstagramCapture_a8b18ac4-41dd-451a-adfd-1bf4ebeaa540

A protože si Barušku vzali na víkend naši, mohli jsme s Honzou trochu pohnout s dárky a s resty. Docela jsme dlouhý "to do list na víkend" proškrtali. Tento rok si my dva nebudeme dávat hromady dárků, ale rozhodli jsme se, že si trochu vylepšíme byt, že si pořídíme pár nových věcí do obýváku a do kuchyně, ať to tu máme hezké. Začali jsme kobercem, ten bude šedý. A vybrali jsme šedé a žluté polštáře. K nim budeme ladit další šedé a zlaté doplňky. Zatím jsem z nabídky kamenných obchodů trochu v rozpacích. V H&M Home nabídka spíše skromná, Tigers, Butlers a Nanu Nana frčí hlavně na vánočních dekoracích. Takže prozkoumám Nordic Day, e-shop H&M Home a uvidíme, inspiraci hledám na Pinterestu. Co byste doporučili, kde mají hezké bytové doplňky? PS: Připravuji článek o tom, jak měníme dětský pokojíček. Zajímalo by vás i třeba, kde objevím hezké bytové doplňky a jak bude výsledek vypadat? 

A po roce jsem fotila moji oblíbenou rodinku, skvělou kamarádku Kiki a její kluky. Jsou to moji ♥ a focení bylo prostě moc fajn. Tobíček je velký kytarista a bubeník a vystřihl Na kolena lépe než Kalousek. Překvapil Honza, který mě vyslal na focení samotnou, že to doma s Honzíkem zvládne. Nebál se, že mu začne hlady plakat, prostě si věřil a má můj obdiv. A Honzík? Ten nejdřív tátu sledoval, jak něco doma kutí a pak to zalomil na procházce a vzbudila jsem ho až já vrznutím dveří :-D

_DSC_1212

_DSC_1180

 

V dalším týdnu mám pro vás tipy na vánoční dárky a soutěž! Co chcete první? :-D

A jak jsem již na FB psala, byla jsem u toho, když se představovala kosmetika GA-DE. Mrkněte na ni, zatím v prodeji na parfums.cz a já za sebe doporučuji rtěnky - opravdu sametové, hezky drží a mají krásné odstíny. Dekorativní kosmetika je podle mě jeden z moc fajn dárků, my si ji s kamarádkami dáváme a vždy mi nová rtěnka nebo stíny udělají radost. Co vám? 

IMG_1102

 

 A JÁ UŽ SE NEMŮŽU DOČKAT NOVÉHO TÝDNE, O KUS BLÍŽ K VÁNOCŮM, ZASE SI ODŠKRTÁM PÁR ÚKOLŮ, KOUPÍM PÁR DÁREČKŮ, UVIDÍM DALŠÍ ♥. MĚJTE I VY CO NEJKRÁSNĚJŠÍ TÝDEN A BUDU RÁDA, KDYŽ MI NAPÍŠETE. COKOLI! JAK SE MÁTE, JAK PROŽÍVÁTE ADVENT, JESTLI PEČETE, UKLÍZÍTE A JAKÉ DÁRKY UŽ MÁTE KOUPENÉ - TIPY SE HODÍ VŽDYCKY :-D