... barevně (#vidimetobarevne) a pozitivně. Vyzkoušela jsem robota Sencor Pastels v profi kuchyni s top cukrářkou po boku, vyzkoušela jsem jej ve své kuchyni (konkrétně Sencor STM 41 GR).
K nám do kuchyně jsem pozvala mentolka, tedy Sencor Pastels v mátové barvě.
Nejdřív jsem zvolila osvědčený recept na naši oblíbenou tvarohovou mramorovou bábovku podle Apetitu (ZDE), kterou s drobnými úpravami peču často a jako tutovku.
Jak to dopadlo? Pekli jsme ve třech, Honzík nám to dozoroval. Bábovka byla naprosto božská. S čistým svědomím říkám, že takto se mi ještě nepovedla. A přisuzuji to tomu, že dosud jsem těsto míchala já ručně, ale teď si to vzal do parády mentolek od Sencoru.
Jedna zkouška mi nestačila, chtěla jsem mentolka poznat ještě lépe. A protože jsme milovníci hamburgerů, rozhodli jsme se, že domácí burger uděláme opravdu tak domácí, jak jen to jde. Vždy jsme si maso kupovali již namleté a pochutnávali si, ale co to vzít do vlastních rukou hned od začátku? Ne, neporazili jsme v garáži stračenu :-D Ale koupila jsem vyzrálé hovězí a jali jsme se mlít.
Honza začíná být odborník na domácí "hrany" - rozhodli jsme se pro burgery ve verzi "naked" - zatím se stále vyhýbám pečivu. A kdo by jedl housku, když může mít domácí hranolky :-D Jenže Honza je sice pečlivý a precizní, ale není silný v časových odhadech - prostě si myslel, že mletí masa zabere mentolkovi nějaký čas. Skoro kilo masa bylo namleto během minuty (a to jsem ještě občas volala "stoooop, nestíhám fotit" :-D). My pak s Barunkou uplácaly z masa (přidala jsem jen trochu soli a pepře) placky a čekalo se půl hodiny na hranolky. No nic :-D
Příště musíme udělat placky tenčí a smažit pozvolněji (protože jsme chtěli už jíst, maso jsme rozkrojili, jinak bychom dali dopéct do trouby). Ale ač miluji hamburgery z Hard Rock Café, tak ty naše jsou lepší, sorry :-D
Jak jej hodnotíme?
Je to doplněk, šperk. Prostě krásně vypadá.
Je to šikula, nejen hezká tvářička. Planetární systém hnětení, míchání a šlehání zaručuje bezezbytkové a dokonalé promíchání obsahu mísy. A zároveň se neuvěřitelně snadno ovládá a následně udržuje, myje apod.
Je to kvalita. Celokovové jádro včetně převodů, velmi tichý motor. Díky tomu je bohužel i velmi těžký.
Hodně nabízí. Těsto udělá, maso pomele, uzenářské výrobky naplní, nakrájí, nastrouhá. A dokoupit se dá i výrobník těstovin, odšťavňovač opatřený šnekovým lisem nebo výrobník cukroví.
No a kdo mě bedlivě sleduje a čte, tak ví, že poprvé jsem se Sencor potkala v prosinci. To jsem pekla dobroty s Ivetou Fabešovou a blogerkami v cukrárně IF 2. Bylo to krásné a milé setkání, ze kterého jsem si odnesla věnečky a makronky.
Recept na věnečky jsem slíbila, ale sama jsem je nedělala (zatím):
Těsto: 250 g vody, 125 g másla, 200 g hladké mouky špetka soli, 300 g vajec (cca 5 ks)
Krém: 300 g mléka, 150 g žloutků, 90 g cukru, 45 g pudinku, 40 g másla, 1 vanilkový lusk
V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme máslo, přivedeme k bodu varu, rychle vmícháme mouku, až se nám vytvoří hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce a odstavíme. Necháme zchladnout. Těsto přendáme do robotu, přidáme špetku soli, vejce a zpracujeme hladké těsto. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme věnečky na plech vyložený pečicím papírem. Lehce pokropíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Připravte si krém. Mléko se semínky z lusku přivedeme k varu. Žloutky, cukr a pudink smícháme v míse. Zalijeme horkým mlékem a promícháme. Vše vrátíme do hrnce a uvaříme do zhoustnutí. Poté do krému vmícháme máslo. Necháme úplně vychladnout. Věnečky rozřízneme, vrchní část namáčíme do fondánu. Spodní část naplníme krémem a přiklopíme vrchní částí.