Mama-live
ČERVENÉ KARKULKY

Kdo si pamatujete "zlatý Hromnice"? :-D A která jste, stejně jako já, bláznivě milovala hlavního hrdinu (pozn. Mama LIVE: český televizní film Bota jménem Melichar je kultovka, must see prostě :-D)?

Když Barunce dorazily její červený Karkulky, tedy nové červené kozačky, strašně se mi ulevilo. Líbily se jí. To pak máte hned pocit, že jste dobrá matka :-D

_dsc_8815_2

Jestli mám na životě s dětmi něco ráda a zároveň mě to šíleně vytáčí, je skutečnost, že se to pořád mění. A tím "to" myslím jejich názory, chování, preference, nálady... Prostě všechno! Baru je na toto expert, Jeník nás ještě nechává docela v klidu, minimálně má smůlu v tom, že neumí mluvit a nemůže nás deptat :-D 

Na co teď v souvislosti s vyhraněnými názory, které se mohou den ze dne změnit, narážím? Na Barunčin vkus a módní cit. Zhruba do dvou let si nechala obléct cokoli. Stačilo jí dostatečně upřímně říct, že jí to sluší. Jak já si to užívala. Občas byla za rošťandu v kaťatech a mikině s kapucí, občas za dámičku v šatičkách a s mašlí ve vlasech. Tak jak má tisíc tváří, měla i tisíc stylů a bylo to super. 

_dsc_8831_2

_dsc_8825_2

S tím je ovšem dost konec. Baru se začala víc a víc vymezovat, diktovat si co ano a co ne. Sukně se musí točit. Nejlepší barvy jsou růžová a modrá (ano, Elsí barvy). Na decentnost se nehraje. I na doma si bere šaty, čelenky nebo korunky a vůbec jí nevadí, že někdy vypadá jak cirkusačka. Tepláky do školky? Vyhozené peníze - naše madam si to ve školce dává v sukýnce. 

_dsc_8818_2

_dsc_8857_2

_dsc_8853_2

Nedávno mi mamka říkala, jak ji Barunka dostala. "Babi, nezlob se, ale musím ti něco říct. Já to pončo od tebe nebudu nosit." - "Nelíbí se ti, Barborko?" - "O to nejde babi, ale je šedé a já šedou barvu prostě nemám ráda." Myslí to vážně. Prosila jsem ji mnohokrát, ať si krásné vlněné pončo obleče, ale trvá na svém. Šedou tedy nebrat. 

Už jsem poučená a pro příští sezonu nakupuji nové kousky jedině s Baru po boku. Jak totiž vypadá její aktuální šatník? Praská ve švech. Jsem crazy matka? Tak určitě. Ale bacha, není to jen mou obsesí kupovat dětské věci. Já totiž nejdřív nakoupila takový normální počet hezkého oblečení na podzim a zimu. Žádná divočina, ale ani nuda - toť můj názor. Ten ovšem hlavní aktérku absolutně netankuje. Takže dobrou polovinu z těch věcí odmítá nosit a do šatníku přibývají trička s tou zmrzlou protivnou blondýnou, tutu sukýnky a šatičky. 

_dsc_8843_2

_dsc_8787_2

Ale jak se zdá, občas se mi ještě zadaří. Červené kozajdy se mi líbí moc a slečna Baru je nadšená. Společně jsme koupily v F&F dokonalou parko-zimní bundu a i když je khaki, Barunka ji ráda nosí. A líbí se i zcela neznámým lidem - opakovaně nám ji chválí :-D A no a červený kulich a károvaná šála ze Zary mě prostě na první pohled zaujaly - pan Osička sice hlásí, že má Barča"čepic a kulichů jak ...", ale když pak viděl fotky, mohl se rozplynout :-D. Tohle je ta Baru, která mi poslední dobou občas chybí. Ta nezbedná, trochu divoška a pohodářka. Na můj vkus máme doma až moc často šňořilku, co se třikrát za odpoledne převlékne...ze sukýnky do sukýnky :-D

_dsc_8778_2

_dsc_8796_2

Karkulky máme z internetového obchodu Baby Boutique a jsou od italské značky Balducci. BB dováží do Čech originální dětskou módu z Anglie za skvělé ceny a nově právě i botičky z Itálie.

Červené sněhulky Balducci s ozdobným kožíškem mají podrážku s hrubým profilem chrání proti uklouznutí, velmi propracované detaily. Ruční výroba, velmi vysoká kvalita! Jednoduché nazouvání – zip po celé délce na vnitřní straně botičky. Vnitřní stélka - anatomicky tvarovaná pro zdravý růst dětské nožičky a maximální pohodlí! A hodí se stejně k sukýnce, kalhotám nebo džínám.

Khaki parka s kapucou je z F&F a za tu si teda tleskám. Navíc byla ve slevě a kdo si pamatuje článek, kde jsem popisovala naše září a Barunčiny smutky, tak květovaná vestička je vlastně "podšívka téhle bundy a dělá ji ještě teplejší.

Červený kulich s bambulí a károvaná šálo-šátka jsou ze Zary a modré slimkové džíny z H&M.

 

Co vy a vaše děti? Už si vybírají, co budou a nebudou nosit? Kdy to začalo? Jaký mají vkus a styl? 

_dsc_8788_2

_dsc_8809_2